Reacties

Vind je het leuk om een reactie/review achter te laten? Dat kan via e-mail op de pagina contact.

Door de Pilates lessen van Trudy voel ik me fitter en in betere conditie dan 10 jaar geleden.
Met dit progamma lukt het zelfs om op oudere leeftijd (60) met verschillende blessures en zittend werk, weer kracht op te bouwen. Ik merk dat mijn houding sterk verbeterd is en voel me weer fitter, sterker maar ook soepeler in mijn bewegingen. Dat is goed voor het humeur. Geen pijn in de rug meer bij het in de tuin werken.
Op een prettige en rustige manier word je door een tal van soms pittige oefeningen heen geholpen en het uur vliegt om. Trudy adviseert heel goed op maat hoe de oefeningen uit te voeren en houdt dus rekening met eventuele fysieke klachten of beperkingen. Zij heeft veel aandacht voor iedereen die meedoet en de lessen zijn in een fijne sfeer.
Het grootste verschil was merkbaar in de afgelopen maanden  door 2 maal per week de les online te volgen. Maal 2 effect!
Van zelf extra beweging organiseren kwam weinig terecht met een volle agenda. Het enige wat ik nu hoef te doen is naar de les te komen. Wel zo makkelijk vanuit huis.
Het grappige is dat het programma voor iedereen uitnodigend is. Wanneer mijn dochter uit Amsterdam een keer door de week thuis is, doet ze graag mee. Een absolute aanrader dus, Trudy bedankt!
Marian

Ik ben precies een jaar geleden begonnen met lessen Pilates Flow te volgen bij Pilates in de Betuwe in De Pluk. Het was toen nog niet voor te stellen wat voor een bijzonder jaar we tegemoet gingen! Pilates Flow en Trudy hebben wekelijks gezorgd voor een moment om naar uit te kijken. We hebben getraind in de buitenlucht en later via Skype en sinds een maand volgen we de lessen van Pilates Flow online via Teams. Dat gaat super goed! Trudy kan op afstand dezelfde instructies geven als in de zaal en ze ziet alles! Fijn om gecorrigeerd en gemotiveerd te worden tijdens het doen van de oefeningen. 
Nu ik dagelijks werk vanuit huis aan de keukentafel, is een goede training extra belangrijk. Ik train 1x per week en houd mijn lijf daardoor soepel. Maar ik merk het niet alleen aan mijn spieren, het is ook goed voor mijn geest. De focus op je ademhaling en de muziek zorgen voor ontspanning. En natuurlijk is het voor én na de les gezellig om iedereen even te spreken en met elkaar te lachen, ook dat gaat prima online. Ik ben heel blij dat dit wekelijkse moment voor mezelf gewoon door kan gaan tijdens de lockdown. 
Silvie

Ik moest weer even nadenken over die Skypeverbinding. Dat is niet iets wat ik regelmatig doe. Maar het bleek erg gemakkelijk via mijn computer te regelen. Even nadenken over de plaats in huis waar ik de ruimte zou hebben om me te bewegen tijdens de les en hoe ik die goed in beeld zou kunnen krijgen. En vervolgens kon ik van start.
De link die ik van Trudy ontving werkte prima. Na een periode in het voorjaar dat we geen les konden hebben en vervolgens alle creatieve oplossingen die Trudy heeft uitgeprobeerd zitten we nu weer in zo’n periode waarin vrijwel niets mogelijk is.
Maar deze oplossing, les via Skype is voor mij een fantastische ervaring 
Het geeft me alle voordelen van de les onder leiding van Trudy en daarnaast het voordeel dat ik geen reistijd kwijt ben. (Ik kom van Culemborg naar Geldermalsen dus kost me ongeveer drie kwartier) En geen benzinekosten. Ik zie niets dan voordelen.
De les is via Skype heel goed te volgen en Trudy ziet alle bewegingen die ik maak en corrigeert dus onmiddellijk. Voor mij hoeft deze les niet meer terug naar De Pluk. 
Het groepsgevoel is ook nog aanwezig wanneer je vroeg inlogt want dan zie je alle deelnemers binnenkomen en kun je even goedemorgen zeggen en aan het einde van de les aan de korte evaluatie deelnemen ter afsluiting.
Trudy dank voor alle moeite die je de afgelopen 8 maanden hebt genomen om ons allen in beweging te houden. Voor mij is de les via Skype het beste van al je ideeën.
Gree

Ik begon met Pilates vanwege chronische pijn, vooral in mijn rug. De eerste les had ik het gevoel dat mijn lijf alle kanten opging behalve de goede, maar de tweede keer merkte ik al verschil. Na een paar maanden viel het me op dat ik thuis onbewust bij alledaagse dingen als een wasmand optillen dezelfde spieren aanspan als tijdens de oefeningen. Als de les voorbij is kijk ik al uit naar de volgende! 
De lessen van Trudy zijn erg fijn. Ze geeft duidelijke instructies en houdt goed in de gaten of de oefeningen niet over mijn grens gaan. Ook tijdens een duoles zorgt ze ervoor dat ik de oefeningen kan doen die bij mijn niveau passen, net als ze dat voor de ander doet. Ik volg de lessen met ontzettend veel plezier en ben blij met Trudy als docent!
Margreet


Vorig jaar september ben ik begonnen met het volgen van klassiek Pilates bij Trudy. Ik was op het punt beland dat ik te zwaar was en zo stijf als een plank. Doordat ik fibromyalgie heb, was ik erg sceptsich of dit wel passend was voor mij, en of dit wel goed zou zijn voor mijn lijf. Trudy wist mij over te halen het een paar lessen te proberen, en na een paar lessen was ik volkomen om. Mijn lichaam is minder stijf en ik voel mij veel beter, ook van de fibromyalgie heb ik veel minder last. Door de combinatie van veel lopen en 2x per week Pilates ben ik inmiddels 9 kilo lichter en is mijn lichaam steviger en krachtiger geworden. Ik kan het iedereen aanraden een paar lessen te proberen. Trudy is super betrokken, heeft oog voor detail en geeft aan wat je wel of beter nog even niet kan doen. Gisteravond voor het eerst les gehad van Diana en ook deze les heb ik met veel plezier gevolgd.
Marian

Na een paar jaar toch weer naar Trudy teruggekeerd. Vanwege de coronamaatregelen zijn de lessen nu in de openlucht. Ik moet zeggen: echt een aanrader! De groepen zijn klein, waardoor Trudy goed kan opletten of de oefeningen op een juiste en veilige manier worden uitgevoerd. Na vier lessen merk ik dat ik weer met sprongen vooruit ga. Het fijne is dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds met lessen mee kan doen.
Ina

Na ruim 6 jaar niet te hebben gesport ben ik in augustus begonnen met Klassiek Pilates en in oktober overgestapt op Pilates Flow. Sinds ik met deze sport begonnen ben merk ik dat alles weer soepeler en steviger wordt. Ik kan weer gewoon mijn bed uit komen zonder opstart problemen.
Trudy geeft op een ontspannende, duidelijke manier les. Je voelt goed dat je met je lijf bezig bent en probeert steeds je eigen grens te verleggen. De eerste keren kon ik amper vanuit lig-positie naar zit-positie komen zonder steun van mijn armen. Nu gaat dat zonder hulp in een vloeiende beweging. En dat voelt goed en motiverend om door te gaan.
Michelle

Ik ben een paar keer geopereerd aan mijn rug en ik heb zittend werk. Pilates doet mij goed, ik merk dat de kleine pijntjes minder worden.
Marcel

Echt een aanrader!! Trudy geeft met hart en ziel les. Ze heeft mij ervan overtuigd dat Pilates de perfecte remedie is bij rugklachten. Na een auto-ongeluk veel rugklachten met uitstraling naar benen. Sinds ik Pilates doe bij Trudy ben ik geheel klachtenvrij.
Joyce

Met een vijftigjarige sportachtergrond in atletiek, wielrennen en schaatsen kan ik de Pilates lessen van Trudy van harte aanbevelen. Qua lesopbouw, -didactiek en -sfeer heb ik driekwart jaar wekelijks een uur les genoten. De in het begin soms best pittige oefeningen gingen me steeds beter af. Fysiek deed het me goed.
Jan Henk

Het volgen van Pilateslessen stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Van huis uit ben ik niet opgegroeid met enige vorm van sport maar enkele jaren geleden begon ik met paardrijden. Wanneer je dit serieus doet is het een intensieve sport, maar, net als met zoveel sporten, gebruik je maar een beperkte groep spieren. Tel daarbij op een aanrijding en een paar stevige duikelingen van het paard. Pilates leek mij daarop een welkome aanvulling. Een work-out voor het hele lichaam, met nadruk op je basis (core) en aandacht voor balans en souplesse. Anderhalf jaar geleden op de sportschool naar twee kennismakingslessen van Trudy geweest. Er ging voor mij echt een wereld open; ik was verkocht! Sindsdien zijn de wekelijkse lessen van Trudy iets waar ik de hele week naar uit kijk en waar ik mijn agenda omheen plan. Trudy is gedreven, zeer kundig en heeft een enthousiaste en motiverende manier van lesgeven. De naam Pilates-flow gaat hier zeker op; de oefeningen volgen elkaar in een zeer vlot tempo op en zelf raak ik ook echt in “een flow”. Even nergens aan denken, gefocust op je lichaam en daarmee ook in een mentale flow. Aan het einde van de les het fijne gevoel van “echt iets gedaan” te hebben. Nieuwe energie opgedaan en steevast een zeer goede nachtrust. 
Corrine

Na een jaar fitnestraining in de sportschool merkte ik dat mijn spieren korter waren geworden. Om mijn spieren weer soepel te maken besloot ik naar de Pilates lessen van Trudy te gaan. Dat is mij zo goed bevallen dat ik alweer anderhalf jaar Pilates lessen volg bij Trudy. Haar lessen zijn zeer goed in balans en de uitleg van de oefeningen is optimaal. Deze duidelijke uitleg maakt het mogelijk dat ik door alleen te luisteren de oefeningen kan uitvoeren. De les is een aaneenschakeling van klassieke pilates oefeningen waardoor er een pittige pilates workout ontstaat voor het gehele lichaam. Het resultaat is een sterk lichaam en soepele spieren. Ik vind Pilates een echte aanrader voor jong en oud. 
Trudy dankjewel voor de inspirerende lessen. 
Gerda

Met veel plezier volg ik sinds september 2018 de pilates lessen bij Trudy. Na een vervelende schouderblessure vorig jaar besloot ik, dat het tijd werd om serieuzer met mijn lijf om te gaan. Ik heb een kantoorbaan van 32 uur, daar moest iets tegenover komen te staan, mijn lijf werd steeds stijver. Het was even zoeken, uiteindelijk bevalt pilates mij het beste. Trudy geeft op een professionele, prettige manier les. Ze daagt je op een ontspannen manier uit. Ze legt alles goed uit, doet het allemaal duidelijk voor en houdt je goed in de gaten.In het begin waren er oefeningen bij, die ik lastig vond. Na een jaar merk ik dat ik veel verder kom, ik ben veel leniger geworden. Aangezien ik vier keizersneden heb gehad, waarbij de incisie verticaal is gezet, hebben mijn buikspieren het zwaar te verduren gehad. Bij de standaard buikspieroefeningen moet ik al snel afhaken, mijn lijf gaat protesteren. Bij de pilates lessen is er veel aandacht voor de buikspieren. Aangezien die bewegingen veel subtieler zijn opgebouwd houd ik dat gewoon vol. Ik ben zo enthousiast, dat ik inmiddels 3x per week pilates les volg. Ik voel me veel sterker en fitter dan een jaar geleden! 
Sportieve groet van Josée 

Reactie van Marjolijn
”Mijn man is ernstig ziek. Ik vind de Pilates les bij Trudy erg fijn. Ik ga elke week, het geeft me de kracht om door te gaan.”

In de spinning lessen hoorde ik al een aantal keer van verschillende mensen dat de pilates les van Trudy echt leuk en fijn zou zijn. Ik antwoordde dat ik dacht dat dat niets voor mij zou zijn. Toen besloot ik dat ik meer ging werken aan kracht en niet meer alleen maar cardio trainingen ging doen. Fitness heb ik meerdere malen geprobeerd maar daar werd ik niet gelukkig van. Trudy gaf me aan dat pilates ook als kracht training geschikt is. Dus ging ik toch maar een les proberen, al was ik nog steeds sceptisch. Tot mijn verbazing werd ik meteen erg enthousiast, omdat ik snel in een flow terecht kwam door de fijne muziek en door de prettige ontspannen manier waarop Trudy les geeft. De les vloog voorbij. Ik besloot meteen dat ik dit vaker ging doen omdat de lessen heel afwisselend zijn, het duidelijk snel effect heeft op de lenigheid en de spieren. Inmiddels doe ik dit nu 8 maanden. Eindelijk heb ik iets gevonden wat goed is voor de spieren, wat ik echt met veel plezier doe en waar ik steeds weer met een leeg hoofd vandaan kom. Bedankt daarvoor! 
Groetjes Marieke 

Ik ben heel enthousiast! Het is ontspannend maar je voelt ook dat het goed is voor je spieren en hele lijf. Ik merk aan mezelf dat ik minder stijf ben. Ook fijn dat je Pilates kunt doen als je een blessure hebt zoals hielspoor. Mijn enthousiasme komt ook zeker door de goede docente en de fijne sfeer tijdens de les.
Mireille

Pilatesles van Trudy is een bijzonder fijne ervaring. Trudy geeft in hoog tempo les met duidelijke instructies voor de groep en voor de individuele deelnemers. Het uur vliegt om en na afloop heb je een stevige workout gehad passend bij je eigen mogelijkheden.Trudy heeft humor, is gebrand op de juiste uitvoering van de oefeningen en werkt geconcentreerd en alert. Zo levert ze individueel maatwerk voor alle deelnemers. Wat mij het meest opvalt is dat Trudy liefde heeft voor pilates en liefdevol is in haar aandacht. Iedereen wordt echt gezien. En dat is fijn om te ontvangen.
Groet, Mirjam

Ruim een half jaar Pilates les gevolgd bij Trudy. Na twee maanden merkte ik al dat ik sterker en fitter werd. De oefeningen gingen steeds beter. Trudy is kundig in het aansturen van de oefeningen en ze let goed op dat iedereen naar zijn vermogen de oefeningen goed uitvoert. In zomer ben ik even gestopt omdat ik dan liever buiten sport. Maar in september ga ik zeker weer lessen volgen.
Babette

Ongeveer vier maanden geleden haalde m’n spinning maatjes me over een keertje mee te doen bij Trudy in de les. Ik was sceptisch maar wilde me niet laten kennen. Trudy wist eigenlijk gelijk iets bij me te raken waardoor ik besloot het een half jaar te gaan volhouden. Eens zien of het me wat zou opleveren. Inmiddels ben ik helemaal om, ga twee keer per week. En het is waar, ik voel mij veel beter in mijn lijf zitten, en het opstarten in de ochtend gaat niet langer gepaard met stijve stramme spieren of een vastzittende achillespees. Trudy is heel professioneel en deskundig, dat maakt dat je de grens durft op te zoeken. Maar ze is vooral heel erg aardig en positief. Kortom een aanrader wat mij betreft.
Ruud

3 jaar ben ik nu bezig met spinnen, heerlijk om te doen, toch ontbrak er iets het was te éénzijdig. Ik, toen 70 jaar inmiddels , kwam in contact met pilates en dacht direct, hier moet ik niets van hebben. Trudy zei ook direct, dan moet je het niet doen, maar je kan ook een paar lessen volgen en kijken hoe het je bevalt. Welnu na een paar lessen wist ik al dat het fantastisch is om te doen voor je lichaam, je spieren worden sterker. Trudy geeft zeer bekwaam les, heel rustig met een dosis humor helemaal goed. Nog een leuk en prettige aspect is dat wanneer je ’s morgens opstaat: na zo’n pilates les ben je wat stijf en voel je dat je lichaam iets heeft gedaan wat buiten standaard is. Na 5 minuten is dat verdwenen en heeft het zich omgezet naar energie. Ik ben nu een klein jaar aan het pilatessen en wil het niet meer missen. 
Trudy bedankt, Carel

Ik ben begonnen met pilates bij Trudy omdat ik een schouderblessure had. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er sceptisch tegenover stond. Veel te rustig en niet opzwepend genoeg voor mij, iemand die dat echt nodig dacht te hebben om te kunnen sporten. Nu ik een aantal weken verder ben kan ik het alleen maar iedereen aanraden (en niet alleen als je geblesseerd bent).Pilates maakt je lichaam sterker en door de begeleiding van Trudy die het op een hele rustige en prettige manier begeleidt ervaar je echt wat je met je lichaam allemaal kan!
Groet Nancy

De pilates lessen van Trudy zijn een erg prettige aanvulling op de high intensity sporten Spinning en Zumba die ik ook graag beoefen. Met mijn achtergrond van klassiek ballet en jazz ballet, jarenlang beoefend, merkte ik dat ik met alleen de cardiolessen, hoe fijn ook, toch een heel stuk miste in mijn trainingen. Door de pilates lessen werk je op een andere manier aan een  krachtig en soepel lijf. 
Door de heldere oefeningen op rustgevende muziek, altijd heel divers uitgezocht door Trudy, maak je ook weer contact met je inner-self. Dus je komt geheel Zen de les uit. Voor mij als mantelzorger ook erg belangrIjk.
Jacqueline

Na 2 jaar intensief sporten, ben ik een paar maanden geleden me er van bewust geworden dat je ook op een andere manier goed voor jezelf kunt zorgen. Door pilates kwam ik er achter dat je spieren kunt opbouwen, sterker kunt worden, maar ook ontspannen en tot rust de les uitkomt. Voor mij is hier een ideale combinatie ontstaan tussen spinnen, Tone en pilates, waardoor ik me prettiger, meer ontspannen en toch doelen behaal.
Dankbaar tot dit inzicht, Diana

Na een aantal lessen Pilates, merk ik hoe mijn houding door betere spierkracht vooruit is gegaan. In een rustig tempo komen buik-, been- en rugspieren aan bod.
Trudy legt de oefeningen duidelijk uit en let goed op de juiste uitvoering ervan. Ze corrigeert waar nodig en wanneer je het niveau van de oefeningen niet aan kan, weet zij hulpmiddelen en aanpassingen waardoor je de oefeningen op jouw eigen niveau wel uit kan voeren.
Ik vind het een aanrader voor iedereen die een sterker en soepeler lichaam wil krijgen.
Met vriendelijke groet,
Ina

Reactie van Ine:
“!Ik vind de lessen een perfecte combinatie van pittige inspanning en een stukje ontspanning. En dan nog jouw energie er bij! Je gaat weer opgeladen naar huis!”